50 fantasiekaarten voor creatief keuzewerk: tekenen, ontwerpen, creatief schrijven of knippen en plakken.

Voorbeelden van fantasiekaarten

Bekijk hier de voorbeelden of download en print de pdf Fantasiekaarten groep 3/4 om deze vier fantasiekaarten uit te proberen:

Fantasiekaarten gebruiken

De id-o-matic fantasiekaarten zijn bedoeld als individueel creatief keuzewerk. Door de stap voor stap instructies kunnen de kinderen zelfstandig met de opdrachten aan de slag. Het doel van de id-o-matic fantasiekaarten is om kinderen helpen hun fantasie aan te spreken en hun creativiteit te ontwikkelen.

Een kind kiest een fantasiekaart die past bij de eigen interesse. De kaart is de aanleiding, het kind zelf gaat op avontuur. Het ene kind zal dicht bij het voorbeeld blijven, het andere kind blijft alleen bij het idee. De één maakt het na, de ander fantaseert er op los en maakt iets heel anders. Het ene kind neemt elke keer een andere fantasiekaart, een ander werkt meerdere keren met dezelfde fantasiekaart. De één gebruikt steeds verschillende mateiralen, de ander alleen een potlood. Dat mag allemaal!

In de opdrachten wordt alleen gebruik gemaakt van materialen die eenvoudig voor handen zijn: potlood en gum, kleurpotloden, viltstiften, lijm, schaar, liniaal, wit en gekleurd papier en oude tijdschriften.

Leesniveau

Bij de ontwikkeling van de fantasiekaarten is rekening gehouden met de leesniveaus van de kinderen. De teksten zijn waar mogelijk aangepast aan de AVI-niveaus. De stap voor stap instructie is bij deze set fantasiekaarten dan ook kort en
eenvoudig. In de instructie staan af en toe woorden van uitdagend niveau, maar dat aantal is beperkt. Vanaf M3 zouden de instructies te volgen moeten zijn.  De teksten van de steropdrachten en de ‘weetjes’ zijn geschreven op het niveau van groep 4.

Specificaties

  • € 92.50 per set
  • 50 aantrekkelijke opdrachtkaarten voor creatief keuzewerk met:
    – Stap voor stap instructies voor zelfstandig werken
    – Overzicht van benodigde materialen
    – Extra uitdagende vervolgopdrachten
  • Elke set id-o-matic fantasiekaarten heeft kaarten in 4 categorieën: tekenen, ontwerpen, creatief schrijven, knippen en plakken.
  • ISBN 978-90-819059-0-9

Bestellen