Elke fantasiekaart voor creatief keuzewerk heeft een stap voor stap instructies en een overzicht van benodigde materialen.

Voorbeelden van fantasiekaarten

Bekijk hier de voorbeelden of download en print de pdf Fantasiekaarten groep 5/6 om deze vier fantasiekaarten uit te proberen.

Elke set bevat 50 fantasiekaarten in 4 categorieën: tekenopdrachten, ontwerpopdrachten, opdrachten voor creatief schrijven en opdrachten voor knippen en plakken.

Fantasiekaarten gebruiken

De id-o-matic fantasiekaarten zijn bedoeld als individueel creatief keuzewerk. Door de stap voor stap instructies kunnen de kinderen zelfstandig met de opdrachten aan de slag. Het doel van de id-o-matic fantasiekaarten is om kinderen helpen hun fantasie aan te spreken en hun creativiteit te ontwikkelen.

Een kind kiest een fantasiekaart die past bij de eigen interesse. De kaart is de aanleiding, het kind zelf bepaalt wat het resultaat is. Het ene kind kieze een tekenopdracht en blijft dicht bij het voorbeeld. Het andere kind kiest een tekenopdracht, maar blijft alleen bij het idee. De één maakt iets na, de ander fantaseert er op los en ontwerpt iets heel nieuws. Het ene kind neemt elke keer een andere fantasiekaart, een ander werkt meerdere keren met dezelfde fantasiekaart. De één gebruikt steeds verschillende mateiralen, de ander alleen een potlood. Dat mag allemaal!

In de opdrachten wordt alleen gebruik gemaakt van materialen die eenvoudig voor handen zijn: potlood en gum, kleurpotloden, viltstiften, lijm, schaar, liniaal, wit en gekleurd papier en oude tijdschriften.

Specificaties

  • € 92.50 per set
  • 50 aantrekkelijke opdrachtkaarten voor creatief keuzewerk met:
    – Stap voor stap instructies voro zelfstandig werken
    – Overzicht van benodigde materialen
    – Extra uitdagende vervolgopdrachten
  • Elke set id-o-matic fantasiekaarten heeft kaarten in 4 categorieën: tekenen, ontwerpen, creatief schrijven, knippen en plakken.
  • ISBN 978-90-819059-1-6

Bestellen